Herkes İçin Python Programlama Dili

YöneticiHane

Paylaşmak Güzeldir

Haberler: YöneticiHane'ye Hoş Geldiniz. Daha güzel bir ortam için sitemizi arkadaşlarınıza duyurmanızı ve etkin bir şekilde kullanmanızı bekliyoruz.


Herkes İçin Python Programlama Dili (Okunma sayısı 3578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YoneticiHane

Çevrimdışı
  • *****
  • Administrator
  • Süper Ãœye
  • İleti: 2224
  • PUAN: 36
  • Cinsiyet: Bay
    • YöneticiHane.COM
Herkes İçin Python Programlama Dili
28 Ağustos 2020, Cuma - 00:50
Herkes İçin Python Programlama Dili


Bilişim teknolojilerindeki gelişmeler sadece teknik bir konu olmanın ötesinde bu yüzyılın sıklet merkezi olarak tanımlanabilecek bilgi ekonomisinin temel araçları olarak ülkelerin Misak-ı Milli sınırları ve ötesinde var olma stratejilerinin önceliği olmuştur. Katma değeri yüksek mal ve hizmetlerin üretiminin donanımla birlikte yazılım sektörüne evrilmesi insanlığın evrensel refahına getireceği yararlarla birlikte ülkelerin bu yeni ekonomik üretim anlayışı içinde dünyadaki refahtan ne kadar yararlanacaklarını ve bilgiye dayanan bu ekonomik gücün uluslararası siyasete nasıl hizalayacakları sorularına odaklanmıştır. Bu bağlamda her ülke kendi eğitim sistemleri içinde genç nüfuslarının bilgi ekonomisinde üreten ve etkin bireyler olarak yetiştirilmesine ilişkin farklı modeller ile ön plana çıkmaktadır.

Eğitim sistemlerinde kazandırılacak her türlü bilgi, beceri ve tutumların tam merkezinde öğretmenler ve okul yöneticileri yer almaktadır. Zira eğitim beşer bir sistem olup girdisi, süreçleri ve çıktısı insandır. Öğretmenler bu sistemin baş aktörleri olarak zamanın ruhunda her neslin öğrenmenin ötesinde sosyal normları, tutumları benimsemesi ve özgürce analitik düşünme becerilerine sahip olmasında her zaman belirleyici olmuşlardır. Bu bağlamda öğretmenlerimizin diğer alanlarda olduğu gibi bilişim teknolojileri ve yazılım alanında bireysel ve mesleki gelişimleri Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda hazırladığımız ve sayısı 17’yi bulan uluslararası akredite mesleki gelişim programlarından biri de Phyton Proglam Dili Sertifika eğitimidir. Yazılım geliştirmede son dönemin en çok kullanılan yazılım dillerinden biri olan Phyton, mühendislikten, bilimsel araştırmalara; internet uygulamalarından ağ yönetimine geniş bir yelpazede uygulama geliştirme imkanı sunmaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün Temel Python Eğitimi kitabı, programlama dili Python hakkında tüm öğretmenlerimizin bilgi ve beceri sahibi olmalarına katkı sağlaması amacıyla hazırlanmıştır. Bu kitap, öğretmenlerimizin değişen çağın gereklerine ayak uydurmaları, mesleki yeterliliklerinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesini hedeflemektedir.

Temel Python Eğitimi kitabı, 16 modülden oluşmakta olup Python Programlama Dilinin indirme ve yükleme aşamalarından fonksiyonlarına, özelliklerinden modüler yapısına kadar pek çok konuda ayrıntılı bilgi içermektedir. Kitapta yer alan konular sıralı bir şekilde verilmiş konulardaki örnek kodlar da öğretmenlerimizin yararlanabilmeleri için çevrim içi ortamda sunulmuştur.

Son yılların en popüler programlama dilleri arasında yer alan; veri bilimi, veri analizi ve yapay zekâ ile ilgili gelişmiş kütüphaneleri olan Python Programlama Dili, bu alanlarda ilerlemek isteyenler için de eşsiz bir araçtır. Geleceğin programlama dili olarak görülen Python, açık kaynak kodlu olması, arkasındaki topluluk desteği, esnek ve modüler yapısı nedeniyle çok kullanışlıdır. Bu özellikleriyle öğretmenlerimizin mesleki birçok konuda ihtiyaçlarını gidermeye ve donanımlarını geliştirmeye uygun bir programlama dilidir. Kitap sayesinde ulusal ve küresel ölçekte kabul gören Python Programlama Dili eğitimiyle öğretmenlerimizin dijital yeterliklerini geliştirmeyi umuyoruz.

KİTABA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2020, Cuma - 01:36 Gönderen: YoneticiHane »
Facebook'ta PAYLAŞ

Saklamak değil, paylaşmak olsun özün. Eleştirmek değil, çözümü göstermek olsun sözün. Yıkmakta değil, yapmakta olsun gözün. Saldırmak değil, sarılmaktır çözüm.