2019 Yılı Eğitim Kurumları Yönetici Görevlendirilmesine İlişkin Duyuru-Takvim

YöneticiHane

Paylaşmak Güzeldir

Haberler: YöneticiHane'ye Hoş Geldiniz. Daha güzel bir ortam için sitemizi arkadaşlarınıza duyurmanızı ve etkin bir şekilde kullanmanızı bekliyoruz.


2019 Yılı EÄŸitim Kurumları Yönetici Görevlendirilmesine Ä°liÅŸkin Duyuru-Takvim (Okunma sayısı 7284 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YoneticiHane

Çevrimdışı
  • *****
  • Administrator
  • Süper Ãœye
  • İleti: 2224
  • PUAN: 36
  • Cinsiyet: Bay
    • YöneticiHane.COM
2019 YILI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN DUYURU

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hükümleri gereği eğitim kurumlarına ekte gönderilen takvime göre yeniden ve ilk defa görevlendirme suretiyle aşağıdaki esaslara göre valiliklerce başvuru alınarak görevlendirme yapılacaktır.
Eğitim kurumları yöneticiliklerine görevlendirmeler, ilk defa ve yeniden olmak üzere gerçekleştirilecek olup önce mevcut yöneticilerin yeniden görevlendirmeleri, daha sonra ilk defa yönetici olacakların görevlendirmeleri yapılacaktır.
Yeniden görevlendirmeler ekteki takvim çerçevesinde gerçekleştirilecek olup, ilk defa görevlendirileceklere ilişkin takvim ise ÖSYM tarafından yapılacak seçme sınavı duyurusundan sonra ayrıca yayınlanacaktır.

A-   EĞİTÄ°M KURUMU YÖNETÄ°CÄ°LÄ°KLERÄ°NE YENÄ°DEN GÖREVLENDÄ°RME

a)   Mevcut yöneticilerin görev sürelerinin deÄŸerlendirilmesi

1-   Yöneticilikte geçen dört yıllık sürenin hesabında; en son yapılan görevlendirme tarihinden itibaren aynı unvanla geçirilen hizmet sürelerinin toplamı esas alınacaktır.

2-   Dört yıllık görev süresinin hesabında; 14/06/2019 tarihinden önce aynı eÄŸitim kurumunda aynı unvanla geçen görev sürelerinin tamamı dikkate alınacaktır.

3-   Aynı eÄŸitim kurumunda sekiz yıllık görev süresinin hesabında; 14/06/2019 tarihinden önce aynı eÄŸitim kurumunda aynı unvanla geçen görev sürelerinin toplamı dikkate alınacaktır.

4-   BulunduÄŸu eÄŸitim kurumundaki dört yıllık sürenin hesabında, diÄŸer eÄŸitim kurumlarında kurucu müdürlük ve müdür yetkili öğretmenlikte geçen süreler ile yöneticilikte (müdür, müdür baÅŸyardımcısı, müdür yardımcısı) vekâleten ve geçici görev kapsamında geçen süreler dikkate alınmayacaktır.

5-   BulunduÄŸu eÄŸitim kurumundaki dört yıllık sürenin hesabına, yıllık izin, hastalık izni, aylıksız izin, yöneticilik (müdür, müdür baÅŸyardımcı ve müdür yardımcısı) dışındaki geçici görev ve benzeri nedenlerle fiilen yapılmayan yöneticilik görevleri de dâhil edilecektir.

6-   Yöneticilik görevi herhangi bir sebeple üzerinden alınanlardan, iÅŸlemin yürütülmesinin durdurulması veya iptaline iliÅŸkin verilen yargı kararı gereÄŸince yöneticilik görevine döndürülenlerin görev sürelerinin hesabına, yöneticilik görevinden alındıkları tarih ile yeniden yöneticiliÄŸe döndürüldükleri tarih arasında geçen süreler de dâhil edilecektir.

7-   Dört yıllık yöneticilik görev süresi dolan müdür baÅŸyardımcıları istemeleri halinde YönetmeliÄŸin geçici 2 inci maddesi gereÄŸi yeniden görevlendirme kapsamında müdür yardımcılığında görevlendirilmek üzere baÅŸvuruda bulunabileceklerdir. Bu ÅŸekilde baÅŸvuruda bulunan müdür baÅŸyardımcılarının baÅŸvuruları YönetmeliÄŸin 28 inci maddesine göre deÄŸerlendirilecektir.

8-   Yeniden görevlendirilecek adayların Ek-1 form üzerinden yapılacak deÄŸerlendirmelerinde, deÄŸerlendirme baÅŸvurusunun son gününden sonra düzenlenmiÅŸ belgeler dikkate alınmayacaktır.

9-   Yeniden görevlendirmesi yapılan eÄŸitim kurumu yöneticilerinden, görevlendirmelerin ilan edildiÄŸi tarihten itibaren beÅŸ gün içinde görevine baÅŸlayamayacağını dilekçe ile beyan edenlerin görevlendirmeleri iptal edilecektir. Bunun dışında iptal talebinde bulunanların görevlendirmeleri iptal edilmeyecektir.

b)   Yeniden görevlendirme baÅŸvuruları

1-   Bulundukları eÄŸitim kurumunda aynı unvanda dört yıllık görev süresini dolduran yöneticiler aynı ya da farklı eÄŸitim kurumlarına; bulundukları eÄŸitim kurumunda aynı unvanda sekiz yıllık görev süresini dolduran yöneticiler ise farklı eÄŸitim kurumlarına yeniden görevlendirilmek üzere baÅŸvuruda bulunabileceklerdir.

2-   Müdürlüğe yeniden görevlendirileceklerin YönetmeliÄŸin 5 inci Maddesinin 1 inci Fıkrasının (c) bendi ile 27 üncü maddesinde belirtilen ÅŸartlar ile diÄŸer ÅŸartları taşımaları gerekmektedir.

3-   Müdür yardımcılığına yeniden görevlendirilecekler YönetmeliÄŸin 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (c) bendi ve 28 inci maddesinde belirtilen ÅŸartlar ile diÄŸer ÅŸartları taşımaları gerekmektedir.

4-   Halen müdür baÅŸyardımcısı olarak görev yapanlardan, bulundukları eÄŸitim kurumlarda dört yıllık görev süresini dolduranlar YönetmeliÄŸin Geçici 2 inci maddesi uyarınca müdür yardımcısı olarak görevlendirme isteÄŸinde bulunabileceklerdir.

c)   Yeniden görevlendirme

      Yeniden görevlendirmeler, DeÄŸerlendirme Komisyonları tarafından Yönetmelik eki Ek-1 Form üzerinden yapılacak deÄŸerlendirme sonucu oluÅŸan puanlar dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

B- EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLİKLERİNE İLK DEFA GÖREVLENDİRME


a)   Ä°lk defa görevlendirme baÅŸvuruları

1-   Müdür ve müdür yardımcılığına ilk defa görevlendirilecekler ile daha önce yöneticilik görevinde bulunup hâlen öğretmen olarak görev yapanlardan yöneticiliÄŸe görevlendirilecekleri kapsamaktadır. YöneticiliÄŸe ilk defa görevlendirme yazılı sınav ve sözlü sınav sonucuna göre yapılacaktır.
2-   Müdür ve müdür yardımcılığı boÅŸ bulunan eÄŸitim kurumları ile dört ve sekiz yıllık görev süresini dolduran müdür ve müdür yardımcılarından boÅŸalacak eÄŸitim kurumları, il millî eÄŸitim müdürlüklerince duyurulacaktır.
3-   Müdürlüğe ilk defa görevlendirilecekler YönetmeliÄŸin 5 ve 24 üncü maddelerinde belirtilen ÅŸartlar ile diÄŸer ÅŸartları taşımaları gerekmektedir.
4-   Müdür yardımcılığına ilk defa görevlendirilecekler YönetmeliÄŸin 5 ve 25 inci maddesinde belirtilen ÅŸartlar ile diÄŸer ÅŸartları taşımaları gerekmektedir.

b)   Ä°lk defa görevlendirme
[/size]

Ä°lk defa görevlendirmelerde, adayların yazılı sınav puanının %80’ı ile sözlü sınav puanının %20’ı dikkate alınarak görevlendirmeye esas puanları belirlenecektir. Görevlendirmeler belirlenen puanlar ile tercihleri dikkate alınarak puan üstünlüğü esasına göre yapılacaktır.   

C- YENİDEN VE İLK DEFA GÖREVLENDİRMELERDE DİKKATE ALINACAK DİĞER HUSUSLAR

1-   Adaylar, aynı görevlendirme döneminde yöneticilik görevine yeniden görevlendirme ya da ilk defa görevlendirme kapsamındaki baÅŸvurulardan sadece birisi için baÅŸvuruda bulunulabileceklerdir.
2-   YönetmeliÄŸin 4 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (h) bendinde; “Öğretmen: Millî EÄŸitim Bakanlığına baÄŸlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eÄŸitim kurumlarında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) ve (B) bentleri kapsamında eÄŸitim ve öğretim hizmeti yürütenleri… ifade eder.” ÅŸeklinde tanımlanmıştır. Bu tanımdan hareketle, ÅŸartları taşıyan sözleÅŸmeli öğretmenler de eÄŸitim kurumu yöneticiliklerine görevlendirilmek üzere baÅŸvuruda bulanabileceklerdir.
3-   YönetmeliÄŸin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde, “GörevlendirileceÄŸi eÄŸitim kurumu ile aynı türdeki eÄŸitim kurumlarından birine öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceÄŸi eÄŸitim kurumu ile aynı türdeki eÄŸitim kurumlarından birinde aylık karşılığında okutabileceÄŸi ders bulunmak.” hükmüne yer verilmiÅŸtir. Görevlendirmeler bu hüküm esas alınarak yapılacağından, baÅŸvurular da buna göre yapılacaktır.
Örnek 1- Bir ortaöğretim kurumu bünyesinde açılan anasınıfına ataması yapılan okul öncesi öğretmeninin her ne kadar bu eğitim kurumuna öğretmen olarak ataması yapılabiliyor ise de okul öncesi öğretmeni alanı itibarıyla ortaöğretim kurumuna öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmadığından bu eğitim kurumuna yönetici olarak da görevlendirilemeyecektir.
Örnek 2- Elektrik Öğretmenliği/Eğitimi alanı bulunmayan ortaöğretim kurumları içinde yer alan mesleki ve teknik eğitim kurumlarına alanı Elektrik Öğretmenliği/Eğitimi olan bir öğretmen emsali mesleki ve teknik eğitim kurumlarında bu alanın bulunduğu dikkate alınarak yönetici olarak görevlendirilebilecektir.
4-   EÄŸitim kurumu yöneticiliÄŸinden 2018 alan deÄŸiÅŸikliÄŸine baÄŸlı olarak ayrılanlar YönetmeliÄŸin 34 üncü maddesinin ikinci fıkrasında öngörülen bir yıllık süreyi beklemeden Yönetmelik hükümlerine göre ilk defa görevlendirme kapsamında yöneticilik görevine baÅŸvuruda bulunabileceklerdir. 

D- YETKÄ° VE SORUMLULUKLAR

1-   Adaylar, baÅŸvurularına esas MEBBÄ°S kayıtlarındaki bilgilerin düzeltilmesi ve güncellenmesinden kendileri sorumlu olacaktır.  Bu itibarla, baÅŸvuru öncesinde MEBBÄ°S kayıtlarındaki bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir.  Adayların MEBBÄ°S kayıtlarındaki bilgilerinde eksiklik ya da yanlışlık olmasına baÄŸlı olarak hatalı baÅŸvuru yapmış olmaları halinde baÅŸvuruları geçersiz sayılacaktır.
2-   BaÅŸvuru aÅŸamasında karşılaşılan sorunlarla ilgili MEBBÄ°S modülünde yer alan “Yardım Masası” dan teknik destek istenebilecektir.

3-   BaÅŸvurunun, zamanında ve doÄŸru bir ÅŸekilde yapılmasından aday sorumlu olacaktır. Adayın, baÅŸvuru bilgilerinin doÄŸruluÄŸunun kontrolü ve zamanında onaylanmasından, sırasıyla, adayın kadrosunun bulunduÄŸu “okul/kurum müdürlüğü ile ilçe ve il milli eÄŸitim müdürlükleri” sorumlu olacaktır.

4-   BaÅŸvurusu kabul edilip, ÅŸartları taşımadığı sonradan anlaşılan adayların görevlendirmesi yapılmayacak, görevlendirme yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

5-   Yönetici görevlendirmelerine iliÅŸkin iÅŸlemler, duyuru ekinde bulunan takvimde belirtilen süreler içerisinde sonuçlandırılacaktır.


« Son Düzenleme: 05 Mart 2019, Salı - 17:10 Gönderen: YoneticiHane »
Facebook'ta PAYLAŞ

Saklamak değil, paylaşmak olsun özün. Eleştirmek değil, çözümü göstermek olsun sözün. Yıkmakta değil, yapmakta olsun gözün. Saldırmak değil, sarılmaktır çözüm.